HTML

Indavideó

élet a házasság után

Van-e élet a házasság után? Arra jutottam, hogy van. Nem is akármilyen! /Is there any life after marriage? I think, yes, there is. I can only suggest it to every woman.

Friss topikok

Számláló


View My Stats

Életem, kapcsolataim, gondolataim/My life, relationships, thoughts

2010.02.09. 13:17 mulanmocso

Ismerkedés (5) a neten

Címkék: ismerkedés félreértés süketek párbeszéde

Levelezésbe keveredtem egy férfival egy társkereső portálon. Ő kezdte.

Ő: „Szia!
Szeretnék belőled többet látni. Szimpatikus a bemutatkozásod. A tánc és én nem vagyunk különösebben jó barátok. Ha ennek ellenére látsz bennem fantáziát légyszíves írj, és ha lehet küldj az e-mail címemre még képet rólad.”
 
Én: „Szia!
A táncot meg tudom mással is oldani :).  Most épp egyik barátnőmmel kezdtünk el egy azonos nemű párokat tanító helyen táncolni tanulni, mert én eddig csak ugrabugráltam, ha tehettem. Egy páros táncot sem ismerek. Illetve mostmár igen, tudok félig-meddig jive-olni, (ejtsd: dzsájv - én sem hallottam korábban ilyen nevű táncról), s nagyon élvezem. A barátnőm a vezető, én vagyok a követő. Előbb fordítva próbáltuk, de nem volt szerencsés, mert én kisebb vagyok nála.

Én is sokkal jobban nézek ki élőben, úgyhogy nem vacakolnék további képekkel.

A természeten kívül mi érdekel? Mióta vagy özvegy? Mekkora a gyereked? Írhatsz bármi másról is :)”
 
Ő: "Szia!
 
Szinte minden érdekel, de főleg az ellenkező neműek. Amíg élt a feleségem vele voltam, és csak vele. 23 évet éltünk boldogságban szerelemben, melyet a halál választott el tavaly októberben. Ha nem kezdtem volna randizni januárban (dec 12-én regisztráltam), ma sokkal rosszabb állapotban lennék, már ha egyáltalán életben lennék. Így is sokat romlottam, de pl. a fogyásom megállt, most 87-88 kg vagyok. (...) Szinte végigsportoltam az életem (atlétika, kézilabda, kosárlabda ....), de most eü. panaszaimra tekintettel, a kivizsgálások végéig max. ping-pongozom. Mikor még hárman voltunk, feleségem szervezte a programokat, melyekben az utazás, a mozi, színház, a Magyar Nemzeti Parkok felkeresése és sok minden benne voltak. Egyébként építőmérnök végzettséggel ...környezetvédelmi cégnél dolgozom.
Te mivel foglalkozol, mikor éppen nem táncolsz?”

Én: "Szia!

Sajnálom, hogy meghalt a feleséged, és hogy most rosszul vagy emiatt. Biztos nagyon fáj, együttérzek. Valahogy úgy érzem, hogy még nem állsz készen egy új kapcsolatra, hogy nagyon görcsösen keresel, hogy igazából meg kellene tanulnod egyedül lenni/élni. S amikor ez már megy, akkor keresni partnert. Szerintem a jó partnerkapcsolat alapja az, hogy mindkét fél működőképes legyen önállóan is, teljes életet tudjanak élni egyedül, ne függjenek semmilyen módon egymástól.

Én is átestem ezen a válásom után, mármint azon, hogy hirtelen üres lett az életem, hogy nem tudtam elképzelni magam egyedül stb. Mostmár kifejezetten élvezem a helyzetet, de kellett hozzá egy kis idő, hogy újraépítsem magam, az életemet.

Sok mindent csinálok, de könyvelésből-könyvvizsgálatból élek. Önállóan dolgozom. Szeretem, mert nagy szabadságot biztosít a munkám (anyagilag is, időbeosztás szempontjából is).

De mostmár nagyon késő van, s holnap korán kell kelnem: beutaltattam magam fizioterápiára, masszázsra, gyógytornára a vállammal, mert évek ófa fájdogál egy kicsit, úgyhogy most hetente 3-szor reggel 8-ra kell mennem a kórházba. A korai kelésbe kicsit belehalok minden reggel, egyébként 9 körül szoktam kelni. Át kell állítanom magam a kicsit koraibb fekvésre, hogy bírjam ezt az új tempót.

A környezetvédelem civilként is foglalkoztat?”
Ő: „Szia!

Azért ne gondold, hogy egy összeesett pali vagyok. Sok randin vagyok túl, és akivel találkoztam, szinte kivétel nélkül el tudta volna képzelni a további életét velem. A környezetvédelem nálam életforma, még nyaralásaink során is ügyelünk arra, hogy szelektíven gyűjtsük a szemetünket, és a megfelelő helyre dobjuk. Egyébként én 7-re járok dolgozni, és 15 ó 30-kor végzek, pénteken 13 ó 20-kor. Napközben is elég mozgékony vagyok, gyakran megyek területre. Ne aggódj értem jobban, mint én saját magamért, eddig mindig talpra álltam. Csak saját magamhoz képest vagyok egy kicsit visszafogott. De, ha találkozunk úgyis meglátod. A randizás különben önmagában is kalandos, sok jó embert ismerek meg. Akadnak persze kivételek is, de erről inkább majd személyesen

Még egyszer, ne félts engem”
 
Én: "Szia!

Nem aggódom érted, félreértettél. Magamra gondoltam. Azt próbáltam elképzelni, milyen lehet egy olyan férfival együtt lenni, akinek mindenről a nemrég elhunyt felesége jut eszébe, teljesen természetesen, aki belebetegedett társa halálába, akinek a túlélés miatt van szüksége a randizgatásra, az élete függ tőle. Hát, nem tetszett, amit láttam.”
 
Ő: "Szia!

Erre mondom, hogy ne aggódj, mert megtanultam különválasztani az eddigi életemet, a jelenlegitől. Egyébként megértelek, a hölgyek 90 %-a ezt mondja, egészen addig, míg meg nem ismer.”
 
Én: „Gyorsan tanulsz akkor ”
 
Ő: „Szia!

A munkámban is néha szélsőséges körülmények között kell dolgoznom. Írtam már, hogy árvízvédelemmel foglalkozom. Ott várják a dolgozók a gyors döntéseket, az irányítást, és ezt én eddig meg is tettem mindig. Magyarul "hőre keményedek", ha baj van nem esem pánikba, hanem megoldom a problémákat. Így vagyok ezzel a magánéletemben. Úgy érzem ezért elítélsz egy kicsit.”
 
Én: „Egyáltalán nem ítéllek el. Azt sem tudom, milyen vagy. Én csak attól ijedtem meg, hogy azt írtad, hogy a párkeresés életmentő nálad. Szerintem a gyászt végig kell csinálni, nem szabad pótlékokat használni annak érdekében, hogy elkerüljük a fájdalmat, mert az senkinek sem jó: neked sem, mert így nem lehet rendesen túl lenni rajta, s a pótléknak sem.”
 
Ő: „A szívemből soha nem lehet kitörölni a feleségemet, akkor tehát adjam fel a világi életet, vonuljak kolostorba, fohászkodjak Istenhez? Temetkezzem a munkámba? Milyen pótcselekvést javasolsz? Hidd el jó úton járok. Nem vagyok megsavanyodva. Ettől még lehetnek igényeim.”
 
Én: „Olyan érzésem van, hogy teljesen elbeszélünk egymás mellett. Nem arra reagálsz, amit én írok. Vagy nem figyelsz eléggé, vagy nem fogalmazok érthetően.
Épp arról beszélek, hogy semmiféle pótcselekvésbe nem szabadna ilyenkor menekülni, vagy csak úgy, hogy azért maradjon alkalom a gyászra, a szomorúságra, ne akard megúszni a fájdalmat teljesen. A gyász megélése után lehet elkezdeni újra élni. S természetesen, a feleségedet nem fogod elfelejteni, nem is kell.”
 
Ő: „Akkor ez azt jelenti, hogy most nem szeretnél velem találkozni, átengeded ezt a lehetőséget más hölgyeknek, akiket esetleg jobban érdekel a személyem, mint a gyászom?”
 
Én: „Nem, amit írtam azt jelenti, amit írtam.”
 
Ő: „Szia!

Akkor van kedved találkozni velem?”
 
Én: „Nem, sajnos, nincs.”
 

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mulanmocso.blog.hu/api/trackback/id/tr331742564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trine 2010.02.09. 22:44:35

Ööö...azt kell hogy mondjam, még így is klasszisokkal értékelhetőbb a pasi,mint akikkel én anno neten ismerkedtem :)legalább képes kerek, egész mondatokban fogalmazni és szelektíven gyűjti a hulladékot :)

mulanmocso 2010.02.09. 22:53:02

Igen, én is sajnáltam, hogy nekem még ez sem elég :)

kozgaztanar 2010.02.12. 16:44:53

lehet, hogy egy talit megert volna... :)

mulanmocso 2010.02.13. 11:11:07

@kozgaztanar: Hát, szerintem, nem. Ha figyelmesen elolvasod a levelezést, pár fontos dolod nyilvánvaló belóle: nem érdeklődött irántam, az egyetlen "mivel foglalkozol" kérdésen kívül nem volt rám kiváncsi; amikor a félelmeimről írtam, ő sértődötten reagált, mindenféle empátia nélkül; nem értette, amit írtam neki, ill. többedszerre is félreértette, ami számomra azt jelenti, hogy nagyon távol állunk egymástól gondolkodásban. Szóval, szerintem reménytelen volt :(

parlagfűző 2010.02.13. 13:40:27

Hat ez borzaszto, tenyleg nem arra reagalt, amit irsz. Es ha azert, mert nem erti, akkor az gond, ha meg azert, mert nem erdekli, az meg nagyobb gond. Nekem vegig valami fura erzesem volt vele kapcsolatban, talan hogy annyira pozitivnak akarja beallitani magat. Nem tudom. Es o irja, hogy azert van jobban, mert elkezdett randizni, ami valoszinuleg tenyleg nem egy jo kiindulopont.
Nem mondom, hogy konnyu jobbat talalni, de a szelektiv hulladekgyujtes meg nem kornyezetvedelem:)

kozgaztanar 2010.02.14. 12:02:05

arra gondoltam, hogy egy net-es alapu beszelgetes - ha a felek nem ismerik egymast a valo vilagban - konnyebben "felremehet", mint elo

alapvetoen ket problemas pontot latok: az egyik, hogy nehezebb gyors ertelmezo kerdeseket feltenni (mi?, ezt most hogy erted?, hulye vagy vagy csak viccelsz?), a masik az irottsag lenyegeben, az ujraolvashatosagban rejlik - nem lehet tiszta lapot nyitni, ujrakezdeni a beszelgetest

ettol meg lehet jo dontes, hogy nem talalkoztal vele
:)

mulanmocso 2010.02.14. 13:50:11

igen, persze, ebben igazad van.
de azért - írott kommunikáció ide vagy oda - megkérdezhette volna, hogy pl. mi van velem, miféle önkéntes munkát végzek, vagy bármi mást, amire a profilomon csak utaltam.

The Passenger · http://passenger.blog.hu/ 2010.02.28. 17:40:43

Szerintem is gáz a pasas. Bár PR személyiség, kétségtelen.

birss 2010.02.28. 22:22:26

nem szeretem azt, aki ennyire hazudozgat. vagyis egyből tagad valamit, ha arról van szó, hogy nem tetszik, ha meg az lenne, hogy tetszene ugyanaz, akkor meg pont az ellenkezőjét mondaná.
süti beállítások módosítása