HTML

Indavideó

élet a házasság után

Van-e élet a házasság után? Arra jutottam, hogy van. Nem is akármilyen! /Is there any life after marriage? I think, yes, there is. I can only suggest it to every woman.

Friss topikok

Számláló


View My Stats

Életem, kapcsolataim, gondolataim/My life, relationships, thoughts

2009.12.20. 15:10 mulanmocso

Ismerkedés (3)

Címkék: biszex leszbikusság

Az utóbbi években feminista lettem, és elég sok könyvet olvastam ebben a témában. Olvasmányaim segítségével is rájöttem arra, hogy nőgyűlülő társadalomban élünk, éltek elődeink is évszázadokon át. Hogy a történelem könyvekből (is) kimaradtak a nők. Hogy még ma is jóval több joga van egy férfinak az élet minden területén: nemcsak több pénzt keres, magasabb, több hatalommal járó státuszban dolgozhat, hanem magánéletében is sokkal szabadabb, mint egy nő, felesége/barátnője kihasználásával jut ideje saját önmegvalósítására vagy csak pihenésre (ahogy kedve tartja). Megértettem, hogy az úgynevezett nemi szerepek, a női és férfi tulajdonságok merev szétválasztása mind azt a célt szolgálja, hogy ezeket az egyenlőtlen hatalmi viszonyokat fenntartsa, magyarázza, legitimálja. Hiszen a nő szeszélyes, ezért nem való vezető szerepre stb. Azon kezdtem gondolkodni, mennyivel jobb lenne, ha inkább abból indulnánk ki, ami közös bennünk, ami összetart, összehoz minket, s nem a különbségekből. Végülis legfőképpen emberek vagyunk. Persze ez elsősorban a nőknek kedvezne, mert az ő elnyomásuk szűnne meg ezáltal, s a férfiaknak fel kellene adniuk privilégiumaikat. De végső soron ők is rengeteget nyernének vele: egyenlő, jól működő kapcsolatokat nőkkel, nem kizsákmányolt, ezért pihentebb, vidámabb, kiegyensúlyozottabb, elégedettebb partnert, intimitást, közelséget. Ilyeneken gondolkodtam, beszélgettem barátaimmal is, s ebből jött az az ötlet, hogy lehet, hogy a szex és a szerelem is pusztán emberek közötti interakció, s nem kellene leszűkíteni nők és férfiak közötti ügyre. Játszottam a gondolattal, próbáltam az agyamat átmosni, hogy a heteroszexualitást egyedül normálisként feltüntető hatásokat közömbösíteni tudjam. Megnéztem az Együtt című svéd-dán-olasz filmet (a Tabánban most is játsszák), amiben volt egy nagyon meggyőző jelenet: az egyik nagyon bunkó, nagyon homofób férfi szereplő és egy meleg férfi jön össze úgy, hogy a meleg pasi pontosan azzal érvel, ami az én fejemben is gyökeret vert, hogy dehát a szex két ember között történik, teljesen mindegy, hogy milyen neműek.

Hát így határoztam el, hogy megpróbálkozom egy nővel.

Egy barátomon keresztül ismerkedtem meg Annával, nevezzük így. Rengeteget beszélgettünk, cseteltünk, s nagyon élveztem, hogy végre, életemben talán először, nem kell mindent elölről magyarázni, hogy alapvető dolgokban ugyanúgy gondolkodunk, hogy ún. nagy felismeréseimet már ő is felismerte. Anna is feminista volt. Tulajdonképpen legfőképpen azért szerettem volna nővel együtt lenni, mert abból lett már nagyon elegem, hogy férfi partnereim nem akarták meglátni azt, ahogy a nők el vannak nyomva, én meg mindenhol ezt láttam, s így egyszerűen nem tudtam velük beszélgetni. Persze a nők többsége sem látja ezt, ezért választottam feminista nőt. Szóval, nagyon bejött a dolog, őrületesen boldog voltam. Azt hittem, megoldottam életemnek ezt a szeletét is. Meghívtam magamhoz, éjszakába nyúlóan beszélgettünk, sétáltunk. Kiállítást néztünk, barátokkal találkoztunk, beszélgettünk. Ha mondtam valamit, értette, továbbfűzte, inspirált a továbbgondolkodásra. Hihetetlen volt. De sajnos szexuálisan nem működött a kapcsolatunk. Először azt gondoltam, hogy mégsem volt helyes az elméletem, én mégis hetero- és nem biszexuális vagyok. Azóta eltelt néhány hónap, s most azt hiszem, hogy inkább személyesen nem illettünk össze (ami bizony férfipartnerrel is megesett már velem), úgyhogy van remény.

41 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mulanmocso.blog.hu/api/trackback/id/tr991611017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

birss 2009.12.22. 22:19:17

Nekem ez olyan erőltetettnek tűnik.

birss 2009.12.23. 20:28:28

Az, hogy úgy magadra erőltetsz érzéseket, amik nincsenek is benned. Nem vagy biszexuális, de magadra erőszakolod.

mulanmocso 2009.12.23. 20:50:00

@birss: Szerintem nem erőltettem, kísérleteztem. Először kitaláltam egy új megközelítést, s megnéztem, működik-e nálam. Azt tapasztaltam, hogy ebben a konkrét esetben nem működött, de ettől még nem dobom ki rögtön az ablakon :)

birss 2009.12.27. 23:38:38

Lehet, de nekem olyan fura, hogy a feminizmus ilyen kísérletezésekre sarkall (az a fura hogy nem a vágyaid miatt kísérletezel).

mulanmocso 2009.12.28. 11:14:15

@birss: Igazad van, a gondolataim vezéreltek. Viszont a vágyainkra, szerintem, hatással vannak a gondolataink, vagyis, ha úgy növünk fel, hogy mást se hallunk, látunk, csak azt, hogy a heteroszexualistás a norma, az egyetlen helyes út, akkor esetleg eszünkbe se jut, hogy másképp is lehet, sőt, ha vannak is vágyaink a nőkkel kapcsolatban, elfojtjuk őket. Ezért először próbáltam átmosni az agyam, s ezzel befolyásolni a vágyaimat.

A.Rita 2009.12.28. 15:18:06

Móni, szerintem a szexuális irányultságot nem lehet elméleti alapon levezetni illetve megváltoztatni. Ne haragudj, de nekem ez egyenesen bizarr, hogy a cikk honnan hova jut el. Egyenesen azt sulykolja, hogy a feminizmus együtt jár a leszbikussággal/biszexualitással, márpedig nincs összefüggés. (Max. a feminista nézetek hatására azok, akikben eleve van ilyen érdeklődés, jobban mernek kísérletezni. De a Te történeted nemigen szól nők iránti vágyról, legalábbis ez a benyomásom.) Már csak azért is, mert én biszexuálisként (ami évekkel hamarabb "lettem", mint feminista) tudom, hogy a nők közötti kapcsolat sem valami béke szigete vagy idilli oázis, ahogyan az a férfiak és a heteroszexuális nők fejében esetleg megjelenik. Ugyanúgy 2 különböző ember kerül össze és ugyanúgy felmerülnek problémák, mint egy hetero kapcsolatban, és nem akarlak kiábrándítani, de annyira nem is különböző problémák. Úgyhogy csak azért, mert azt hiszed, hogy az "jobb", ne...

mulanmocso 2009.12.28. 17:13:30

@A.Rita: Semmi olyat nem akartam állítani, hogy a feminizmus együtt jár a leszbikussággal. Én a saját gondolatmenetemet írtam le. Azt sem gondolom, hogy két nő között kevesebb a probléma. Azt viszont gondolom, hogy két ember között, ha mindketten feministák, jobban mehetnek a dolgok, mert legalább van bennük valami közös. S mivel ma Magyarországon könnyebb nők között feministát találni, ezért gondoltam, hogy jobban járhatnék... De köszi, hogy megosztottad velem gondolataidat.

birss 2009.12.28. 19:41:30

Nekem is az jött le, hogy a feminizmus eszméje miatt próbáltad ki, milyen nővel.

Szerintem sok feminista férfi is van (meg nő), de a legtöbb nem aktivista, és nem az erőszak-nem erőszak a központi kérdésük, hanem természetességgel jön, hogy a férfiak is részt vesznek a házimunkában, és a nők is egyetemre járnak, dogoznak, karriert építenek.

Bár még nem tökéletes ez a világ, de jó úton halad szerintem.

mulanmocso 2009.12.28. 22:25:40

@birss: Jó lenne, ha így lenne :), nagyon szeretném.

birss 2009.12.28. 23:31:45

Van sok normális ember is, meg ha belegondolok abba, hogy mi volt 50 vagy 100 éve, szerintem ahhoz képest nagyon sokat fejlődött, de szerintem még ahhoz képest is sokat fejlődött, ami gyerekkoromban volt.
Meg a környezetemben is sok jó ember van.
Igaz parasztok is sokan vannak, de azért igyekszem elkerülni őket.

mulanmocso 2009.12.28. 23:38:49

@birss: Igen, valamiféle fejlődést én is látok, főleg ha évszázadokban gondolkodunk :). Örülök, hogy körülötted sok a jó ember. Körülöttem is, csak valahogy pasi nem akad megfelelő. Neked van partnered?

birss 2009.12.29. 00:01:11

lehet amiatt is érzek fejlődést a gyerekkorom óta, mert azokkal már nem tartom a kapcsolatot, akik sokat bunkóskodtak, de azért amúgy is van valami fejlődés.

Amiatt is szerintem, hogy most már pl.könnyebben lehet külföldre utazni, és van sok ország, ami jóval előbbre van a mienknél, és ami itt "vicces", az ott már ciki (főleg az ilyen nőket kigúnyoló viccek), vagy ami itt még fura, az ott már természetes (pl. volt 1 riport 1 külföldi autóversenyzővel, és beszélt a magánéletéről, hogy az olyan mint bárkié, és közben felsorolt alapvető dolgokat, közte azt is , hogy főz - mint bárki más-,és ez olyan hírnek adták le nálunk, hogy hűha férfi létére főz, hát ilyenekben még előfordulnak sajnos, de azért már egyre természetesebbek lesznek ezek a dolgok itt is.

mulanmocso 2009.12.29. 00:40:10

@birss: Igen, én is úgy gondolom, hogy tőlünk nyugatabbra talán jobb a helyzet. Nagyon jól csinálod, hogy elkerülöd azokat, akik rosszul bántak veled. Kikkel barátkozol? Milyen körből merítesz?

Brummer 2009.12.29. 01:33:00

Hű, mennyi komment lett itt! :)
Én is azt gondolom egyébként, hogy a legtöbben nem úgy vagyunk heteroszexuálisok, hogy azt választjuk az alternatívák közül, hanem megtanuljuk, hogy azok vagyunk - iszonyú korán elkezdődik az erre való nevelés, jóval az előtt, hogy az ember elkezdene szexuálisan fejlődni és felfogná, hogy miről van szó.
Én nem érzem műnek, bizarrnak vagy erőltetettnek azt, ha valaki felnőtt korában megpróbálja "átmosni az agyát" vagyis megszabadítani ezektől a dolgoktól, és kísérletezik.

parlagfűző 2009.12.29. 14:07:14

@birss: saját tapasztalataim szerint egyáltalán nincs sok feminista, főleg a férfiak között (hiszen nem érdekük). legalábbis M.o-on elég siralmas a helyzet.

aki meg nem aktivista, vagyis legalább szavak szintjén nem tesz valamit az egyenlőségért, az nem nevezhető feministának. ahogy az sem, aki nem foglalkozik az erőszakkal, hiszen ez az élet minden területén jelen van, és nagyban köszönhető a patriarchális rendszerrel. attól még nem feminista valaki, ha néha elmosogat.

birss 2009.12.29. 15:53:45

én azt nevezem feministának, aki egyenrangú félnek tekinti a két nemet. És ez látszódik a viselkedésén. Ahhoz meg nem kell aktivistának lenni, hogy a környezetében szóvá tegye valaki a dolgokat.

Sok minden dolog van, amivel foglalkozni lehet, az egyik az erőszak, ami szintén fontos, de nem csak az van a világon (szerencsére), de attól még lehet feminista, hogy nem küzd külön az erőszak ellen (vagyis ha látja hogy valakit bántanak, akkor tesz valamit, ha tud, de nem az a munkája, vagy szabadidős tevékenysége, hogy az erőszak ellen küzd), hanem alapnak tekinti a két nem egyenrangúságát, stb.

Jó, lehet nem azt kéne írni, hogy sok, hanem azt, hogy egyre több. Legalábbis én javulást veszek észre ezen a téren. Az is igaz, hogy fórumokon milyen durvaságokat lehet olvasni, meg a környezetemben is sok a paraszt, de őket igyekszem elkerülni.

Nem olyanokra gondolok, hogy "néha elmosogat", azokon én is kiakadok, akik ilyenekkel jönnek elő, hanem, hogy ugyanúgy részt vesz a házimunkában, meg egyenrangúnak tarja a nőket).

Főleg volt sulitársaimmal, meg akikkel dolgozok, meg tesóm barátaival, meg ilyenekkel barátkozok.

A.Rita 2009.12.29. 16:24:46

"két ember között, ha mindketten feministák, jobban mehetnek a dolgok, mert legalább van bennük valami közös" - nézz meg pl. minket a nokert.hu-nál. A feminizmus az egy dolog, de iszonyú különböző embereket gyűjt magába ez a csoport. Ami közös vonás egy barátsághoz,produktív kapcsolathoz elég, az egy kapcsolathoz nem biztos. Mind a kettő másfajta közösséget kíván meg.

A kísérletezést én is üdvözlendő dolognak tartom, csak nem ideológiai alapon, hanem a vágyak mentén, amik felvállalása, megélése éppen a kísérletezés lényege.

Egyetértek, hogy "feministának" a csoportban tevékenykedő aktivista nevezhető. Aki nőként magányosan érvényesít a saját életében bizonyos feminista elveket, az öntudatos nő, az egyenlőséget, erőszakmentességet a párkapcsolatban természetesnek vevő férfi pedig gendertudatos.

birss 2009.12.29. 16:46:17

hát lehet nem vagyok tisztában a fogalmakkal.

És az is gendertudatos férfi, akiknek természetesen jön ez az egyenjogúság, egyenlő, vagy akár több részvétel a házimunkában?(mert úgy nevelkedett), és nem tudatosan csinálja?

birss 2009.12.29. 17:11:24

Meg a másik kérdésem, hogy az feminista-e, aki jót akar, de pont az ellenkezőjét váltja ki, mert olyan a stílusa (főleg az agresszívebb feministákra gondolok, meg aki átmegy nősovinisztába, vagyis lehet nem nősoviniszta, de mégis valami olyasmi érződik a stílusa miatt)

parlagfűző 2009.12.29. 18:52:20

@birss: Nehéz ezeket a dolgokat elkülöníteni szerintem, és tetszik a kérdésed (hogy gendertudatos lehet-e, aki nem tudatosan csinálja). Szerintem nevezhető feministának az az ember, aki nem is tud esetleg róla, hogy mit jelent a feminizmus, de ő maga nem nyomja el a másikat, és ha máshol elnyomást lát, az ellen valamilyen szinten fellép. De ennek a kettőnek együtt kell járnia. Mondjuk nehéz lehet ezt nem tudatosan csinálni, de biztos van rá példa. És sokat lehet arról vitatkozni, mi nevezhető feminizmusnak, szóval amit írok, az az én véleményem, nem valami "hivatalos álláspont".

A másik kérdésedet nem értem teljesen, mivel nem tudom, kiket értesz agresszív feminista alatt. A feministákat, bármit is csinálnak, előszeretettel bélyegzik agresszívnak azok, akik nem szeretnék, hogy a nők önállóak, öntudatosak legyenek, és harcoljanak az elnyomás ellen. Ezért vigyázni kell ezzel a kifejezéssel. Persze vannak, akik tényleg agresszívak, de ez nem a feminizmusból következik szerintem, és az agresszió, ha a "gyengék" elnyomására irányul, nem megengedhető. Az meg, hogy valaki jót akar, de az ellenkezőjét váltja ki, megint egy összetett dolog...

birss 2009.12.29. 19:34:58

egyik ismerősöm, az olyan, hogy fiú, és ő végzi a házimunkát, és a barátnője dolgozik (vagyis ez fél éve volt, de azóta nem voltam náluk), ős is olyan, hogy nem tudatosan van ezzel így (legalábbis nekem nagyon úgy tűnt), hanem teljesen természetes neki. az is igaz, hogy nem magyar, hanem spanyol.

elég nehezen fogalmazok, lehet most se leszek érthető.
Olyasmire gondolok, hogy ki van akadva valaki, és dühből reagál, nem higgadtan. Emiatt a fogalmazása másmilyen lesz, és nem veszik komolyan, hanem csak azt hiszik egy hülye hőbörög.

Meg még arra gondolok, ha valaki jót akar, és azt ugatják le, de ilyenről inkább csak hallottam (pl. ha valakit előreengednek az ajtón, és leugatja azt aki előreengedte, pedig az csak jót akart.)

Meg ami nem tetszik még, hogy néha úgy állítják be, mintha a nők nem lennének erőszakosak. Mert párkapcsolatokban ritkán veszélyesek a férfire, de pl. a gyerekeiket tök gyakran bántják.

Meg az se tetszik, hogy a szülős/babás portálok legtöbbször csak az anyákról, anyákhoz szólnak, még akkor is, ha feministák készítik.

parlagfűző 2009.12.29. 19:52:43

Jó lenne, ha ezeket a dolgokat mindenki ugyanígy természetesnek venné, de ez egyelőre az elképzelt ideális társadalom... Akkor nem lenne szükség feminizmusra, és nem lenne értelme annak, hogy valaki feminista. Most viszont szükség van a tudatosságra, az "agitációra", mivel az emberek többségét nem egyenlőségre nevelik. Sokan férfiként (nem is feltétlenül rosszindulatból) elfogadják a nők elnyomott helyzetét, nőként pedig saját elnyomott helyzetüket, és nem is tudják, hogy másképpen is lehetne.

Szerintem nem fogalmazol nehezen, és érthető, amit írsz, először csak azért nem volt az, mert nem fejtetted ki bővebben.

Higgadtan reagálni nem mindig könnyű, főleg, ha az embert feministaként állandóan támadják olyan dolgokért, hogy pl. miért lép fel az erőszak ellen, vagy hogy képzeli, hogy a nőknek nem a konyhában a helyük, stb. És az a baj, hogy ilyenkor, ha valaki dühösen visszavág, akkor elkönyvelik frusztráltnak, meg agresszívnak, és nem vesznek tudomást arról, mit is mond. Emellett a düh is egy érzelem, és jogosan lehetünk dühösek azért, ha elnyomnak minket, megfosztanak dolgoktól.

Én is úgy gondolom, hogy csak azért nem kell senkinek nekimenni, mert előreenged, persze el lehet neki mondani, ha ezt nem szeretjük. És persze tényleg van sok bántalmazó anya sajnos, akiket nem ment fel az, ha a férjük is bántalmazó. Ők is sok traumát tudnak okozni. Elég nehéz helyzet, amikor egy, a férj által bántalmazott nővel találkozol, akinek segíteni szeretnél, de látod, hogy közben ő a gyerekét bántja. Akár saját maga, akár passzív félként úgy, hogy pl. "nem veszi észre", ha a férfi abuzálja a gyereket.

Csak az a rossz, amikor ha a nők bántalmazásáról próbálunk beszélni, akkor sokan azzal jönnek, hogy hát a férfiakat is bántják, stb., így akarják elmosni a felelősséget.

birss 2009.12.29. 20:25:19

hát igen.
mert van tényleg az a fajta bántalmazás, amit a férfiak követnek el nők ellen.
pl. reklámokban sok ilyen van, ami a nők csicskáztatásáról szól, vagy az a poén, hogy ők bénák, vagy meghalnak, meg párkapcsolatokban kevesebb férfit ismerek (2-3), mint nőt, akit a párja bántalmazott, vagy bunkó volt vele, és azok is olyan enyhébbek voltak, nem olyanok hogy menekülni kéne tőlük.
Nővel meg már olyannal is beszéltem pont ilyesmikről(vagyis kinevetett minket (testvérem), mert szerintünk a házimunka az közös, és ha koszos 1 lakás az ugyanúgy a férfi trehánysága is)akit azóta megölt a férje. meg rajta kívül is ismerek párat, akinek menekülnie kellett a férje elől, vagy kellett volna a barátja elől (ha tudott volna).Meg segélykiáltások lakásokból is legtöbb nő volt (1 férfi, de az meg 80 éves volt, és egyébként ő meg a nőket bántalmazta, meg lehet gyerekkel is volt), halálfélelembe kirohanni meg csak nőket láttam (egyiket gyerekekkel)

birss 2009.12.29. 20:46:53

+
amit kb ugyanúgy látok: férfiakat és nőket kb. ugyanannyit látok (vagyis kis gyerekeket mintha gyakrabban nő, de lehet azért, mert a férfiak ritkábban mászkálnak kis gyerekekkel), aki a gyerekét veri az utcán. Az egyik (nő) kb sorozatban vert eggyet a gyereke fejére, bármi inger érte, ami valamennyire kapcsolatban volt a gyerekkel (vagy még csak nem is volt kapcsolatba vele). pl az aréna pláza kis mozgólépcsőjén ha jól emlékszem 2szer vágta fejbe, de utánna is kb ilyen gyakorisággal, a férjénél is volt 1 gyerek, azt is ütötték néha (azt a férje), de azt ritkábban (de az is gyakori volt). én meg nem mertem rájuk szólni, mert az csak újabb inger hogy jól megverjék a gyereke(ke)t, és még erősebben, meg pont azon a héten volt 1 késelés is ahol lakok, és amiatt is meg voltam ijedve.

mulanmocso 2009.12.29. 21:20:44

@A.Rita: Szerintem még amiatt nagyobb az esélye annak, hogy két nő között jobb lehet a kapcsolat, hogy alapjáraton egyenlőbbek. Nincs eleve leosztva, hogy az egyiknek (heteroszexuális kapcsolatban a férfinak) több hatalma van. A nők nem úgy nevelkednek, hogy nekik több dolog jár, nagyobb kényelem stb., tehát legalább ennek leküzdésével nem kell bajlódni.
Persze, azt én is tudom, hogy az, hogy esetleg mindketten feministák, nem old meg mindent.
Szerintem te nagyon szerencsés vagy abban, hogy a vágyaid a hetero kondicionálás ellenére is megmaradtak. Én viszont el tudom képzelni azt, hogy ezek a nagy nyomás hatására el tudtak fojtódni, s így ki sem alakulhattak bennem, ezért kísérletezem. Lehet, hogy nincs igazam, de meg akarom próbálni. Azért elég bonyolult ez nálam, mert a vágyaim férfiakkal kapcsolatban sem egyértelműen működnek. Nem szoktam csak úgy megkívánni egy férfit, tehát azon sem csodálkozom, hogy nem kívántam még meg nőt.

mulanmocso 2009.12.29. 21:24:58

@birss: Nagyon jók a meglátásaid, sok mindent észreveszel, nyitott szemmel jársz :-). Nincs kedved a NANE Egyesületben önkénteskedni?

birss 2009.12.29. 21:37:10

köszi. de szerintem én nem lennék alkalmas, mert én is defektes vagyok, meg nem tudok gyakran figyelni a másikra, ha beszél.

mulanmocso 2009.12.29. 21:40:07

@birss: Nem úgy tűnik, mintha valami hiányosságod lenne! Épp ellenkezőleg. Mire gondolsz?

birss 2009.12.29. 22:04:14

hát nem a legjobb volt a családom, meg az általános suli, és amiatt lettem defektes, és szóban kommunikálni se tudok rendesen.

parlagfűző 2009.12.29. 22:08:08

nagyon jó kis beszélgetés alakult itt ki! ügyesek vagyunk :)
birss: szerintem is jó lenne, ha akár nanésként, akár máshogy tudnál aktívan foglalkozni a témával, mert van rá szemed.

mulanmocso 2009.12.29. 22:15:28

@birss: Nagyon sajnálom. Akarsz róla beszélni (helyesebben írni)?

mulanmocso 2009.12.29. 22:16:17

@parlagfűző: Szerintem is jó messzire jutottunk, örülök neki, nektek :-)

birss 2009.12.29. 22:29:06

hát ilyen háttér munkásnak lehet jó lennék (ahol nem kell idegenekkel kommunikálni), mert abban nagyon rossz vagyok. nem vagyok egy pr személyiség.

birss 2009.12.30. 12:28:40

ami még eszembe jutott, feministákkal kapcsolatban, ami nem tetszik (vagyis idegesít), hogy tök gyakran spoilereznek, úgy hogy nem szólnak előtte. (élőbe nem tudom, de így rádióban, meg interneten igen)

A.Rita 2010.01.04. 16:21:06

Férfiak közt is van olyan, aki nem tekinti a nőt kiszolgálónak. Nem abból kell mindig kiindulni, hogy valaki mit dumál. Nem idealizálom a dolgokat, de ezt tudom. Bár számomra is visszatetsző, ha valaki szóban adja a nagy hímsovit, de láttam már ilyen pasikat kiskutyaként viselkedni a szerelmükkel - na meg olyat is, aki szóban az egyenlőség híve, a gyakorlatban meg egy f.sz.
Nők között meg van más probléma, vagy éppen ugyanolyan.
A vágyak meg bonyolult problémakört képeznek, nálam elég szeszélyesen és irracionálisan működik ez a dolog, Anyukám szerint én direkt örömömet lelem abban, hogy szembe megyek a konvenciókkal, szerinte azért, mert félek, hogy a "normális" az középszerű :) - hát nem tudom, én mindig csak mentem a csapongásaim után, és most, közelebb a 30-hoz mint a 20-hoz, még mindig kénytelen vagyok új dolgokat tanulni magamról :)

Ezzel, hogy a "gendertudatos" szó nem jó arra, aki tkp. nem "tudatos" - megfogtatok alaposan. De akkor is azt mondom, ha valaki feminista, az magában kell h foglalja a tudatosságot.

A spoilerezés nem hiszem h a feminizmussal összefüggő rossz tulajdonság lenne :)

birss 2010.01.04. 18:37:59

lehet, de pont hallgattam a tilos rádiót, és ott épp spoilereztek (nem először).

Brummer 2010.01.04. 19:16:44

Nem értem ezt a spoilerezés dolgot. Vagy lehet hogy van olyan jelentése a szónak, amit nem ismerek?

birss 2010.01.04. 20:07:51

arra gondolok, hogy olyanokat kotyognak el filmekről, könyvekről, ami után az élvezhetetlenné (vagy legalábbis kevésbé élvezhetővé) válik. engem idegesít ez.

Jó, nemcsak a feministákra jellemző, de ők gyakran spoilereznek, ha a filmnek/könyvnek van valami kötődése( vagy épp hogy az ellenkezője) a feminizmussal. És legtöbbször ezt nem is jelzik előre.

azért írtam amúgy, mert pont azelőtt kotyogott el a tilos rádióban (nem elősször) valaki valamit, hogy a filmben mi lesz a szereplővel.
süti beállítások módosítása