HTML

Indavideó

élet a házasság után

Van-e élet a házasság után? Arra jutottam, hogy van. Nem is akármilyen! /Is there any life after marriage? I think, yes, there is. I can only suggest it to every woman.

Friss topikok

Számláló


View My Stats

Életem, kapcsolataim, gondolataim/My life, relationships, thoughts

2010.01.26. 22:09 mulanmocso

Reumatológusnál

Címkék: fájdalom reuma húsevés

Közel két éve fáj a jobb karom. Hol jobban, hol kevésbé, de teljesen sohasem szűnik a fájdalom. Most besokalltam, elmentem a reumatológushoz. Várakozás közben figyeltem, és hallgattam a körülöttem levőket. Volt ott egy fiatal nő, akinek annyira fájt a lába, hogy csak úgy tudott ülni, ha feltette a szomszéd székre. Velem szemben ült egy másik nő, mellettem pedig egy nagyon nagy darab középkorú férfi. Ismerték egymást, beszélgetni kezdtek. Mindannyian hónapok óta kezelés alatt álltak, súlyos ízületi gyulladástól szenvedtek. Az ételekről beszélgettek, recepteket cseréltek. Vörösboros marhapörkölt, malacszegy, marhacomb sütve szalonnába csavarva, rakott húsok zöldségekkel. Folyt a zsír, pirultak a vörös húsok, paprikás szaftban párolódott a hagymás burgonya. Fokhagymával tűzdelt oldalas, tarja, pulykamell. A karaj nem jó, mert túl száraz. A férfi részletesen elmesélte, milyen húsokat szerzett, amikor a vágóhídon dolgozott, és hogyan készítette el őket. Majd elmondta, hogy egy éve olyan fájdalmai voltak, hogy csak négykézláb tudott mászni, s az orvos eltiltotta a húsoktól. Nem is evett húst három hónapig. Hát akkor mit ettél? - kérdezte az egyik nő. Húst nem, csak csirkét és halat - válaszolta a férfi.

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mulanmocso.blog.hu/api/trackback/id/tr421705158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

birss 2010.01.27. 01:55:14

:D

én is tapasztaltam hasonlót. pl egy öreg néni magyarázta a zsíros kenyérre, hogy azt ehetik a vegák is, mert nincs benne hús

parlagfűző 2010.01.28. 13:50:15

Borzasztó, és mennyire jellemző! Nagyon beépült a kultúránkba, hogy csak az lehet "rendes" étel, amiben hús van, meg hogy a férfiaknak minél több húst kell enniük, mert nehéz munkát végeznek, és csak így lesz elég energiájuk... Ha szegénységről van szó, akkor is nagyon gyakran előkerül mutatószámként, hogy mennyi húst tudnak enni. Sokak fejében összekapcsolódik a húsevés a gazdagsággal, és közben meg a sok zöldség és gyümölcs is luxusnak számít. Érdekes, hogyan alakulhatott ez ki.

birss 2010.01.28. 16:27:46

azért szerintem erről nem lehet általánosságban beszélni, van egy réteg, akikre igaz, de nem mindenkire.

a szegények általában sok szénhidrátot és zsírt esznek, és a többiből keveset.

birss 2010.01.28. 21:02:23

a húsevés az régebben ragadt rá az emberre. az evolúció során ez is segítette, hogy kifejlődjön az agya. a patkányok is esznek húst és ők is intelligens állatok. + a kutyák is a húsevés miatt is barátságba kerültek az emberrel, és ez tök jó.

Trine 2010.02.08. 17:11:58

Az ehhez hasonló dolgok nagyon el tudnak gondolkodtatni. Vajon tényleg nem tudják, hogy a betegségükön ront a húsevés? Vagy tudják, csak nem vállalják a felelősséget? Egyáltalán, az internet korában létezik, hogy valaki nem tudja, a meglévő betegségén mi javít és mi ront?

parlagfűző 2010.02.09. 11:40:30

@Trine: Foleg igy, hogy az orvos elmondta neki (bar nem mondom, hogy mindig biznek az orvosokban...). Az a legszornyubb, hogy van megoldas, viszonylag konnyen elmulhatna a fajdalma, megsem teszi meg ezt a lepest. Pedig meg csak sokba sem kerulne...
süti beállítások módosítása