HTML

Indavideó

élet a házasság után

Van-e élet a házasság után? Arra jutottam, hogy van. Nem is akármilyen! /Is there any life after marriage? I think, yes, there is. I can only suggest it to every woman.

Friss topikok

Számláló


View My Stats

Életem, kapcsolataim, gondolataim/My life, relationships, thoughts

2010.01.06. 00:03 mulanmocso

Jóbarátok

Címkék: kommuna barátok együttélés

Tegnap megint elkezdtem a sorozatot nézni. Teljesen belefeledkeztem, alig tudtam elszakadni tőle. Ritkán érzem azt, hogy folyamatos az ellágyulás, a mindjárt sírok állapot, és közben halálra röhögöm magam. A Jóbarátok nekem ezt tudja. (Ugyanilyen Susanna Kubelka Ofélia úszni tanul című könyve, de erről majd később.) Ráadásul az utóbbi kb. egy évben együttélési mintaként is nézem: én is így szeretnék élni, ilyen közelségben a barátaimmal, azokkal, akiket szeretek, akik fontosak nekem. Külön szobában, de egy lakásban, vagy a szomszédban. Hogy csinálom a dolgom a szobámban, s ha elegem van a dolgomból, bekopogok a barátomhoz, s megkérdezem, van-e kedve beszélgetni velem, s ha van, akkor nosza, ha nem, akkor átmegyek a szomszédban lakó másik barátomhoz, s őt invitálom. Hogy ülök a nappaliban, nézek egy filmet, és közben elmegy mellettem a barátom, megy a konyhába valamit enni, én meg nézem a filmet, és arra gondolok, hogy igen, ez a boldogság. Hogy a pasik, akiket az évek során felhívok az otthonunkba, először mindig gyanakodnak, nem értik, hogy van az, hogy én együtt élek egy másik férfival, aki nem a pasim, de aztán látják a szemükkel, hogy tényleg együtt élek a barátommal, és időnként ott töltenek egy-egy éjszakát, néha meg én megyek hozzájuk aludni, aztán mindig örülök, ha újra otthon vagyok, és minden fontosat megbeszélek a barátommal, aki érti, amit mondok, és én is értem, amit ő mond. S a közelben laknak még barátaink, és biciklivel közlekedünk, gyakran ugrunk be egymáshoz, csak megnézni, ki hogy van, nincs-e szükségben vagy akkora örömben, amit egyedül nem lehet feldolgozni, és persze időnként adódnak problémák, de az a legfőbb szabály, hogy mindig mindent meg kell beszélni, és mi ezt tesszük, és persze így is vannak nehéz napok, de tudjuk, hogy egymás jóakarói vagyunk, s ha innen nézünk mindent, akkor tényleg lehet boldogulni. És sokat mozgunk együtt, reggelente önismereti tornázunk üvöltözve, ahogy kell, járunk úszni is, mert mindketten szeretjük, néha mások is csatlakoznak hozzánk. Nagyon aktívak vagyunk, teljes életet élünk. Nem vagyunk magányosak.

 

(Angolul sokkal jobb, de nehezebben érthető :))

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mulanmocso.blog.hu/api/trackback/id/tr1001650511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

parlagfűző 2010.01.10. 20:28:19

Ez így szerintem nagyon jól hangzik, és nem olyan nehéz megvalósítani elvileg. Gyakorlatban olyan akadálya lehet, hogy nem feltétlenül tudsz megegyezni barátokkal abban, hol is legyen ez a közösség. Ha meg egy házban laktok, nem külön szobában, akkor persze több súrlódás lehet. Persze ezt rendszeresen megbeszélésekkel, őszinte kommunikációval ki tudjátok küszöbölni.

Egyébként meg az lenne a természetes, ha így élnének az emberek. Ha kisgyerekeitek vannak, be tudjátok osztani, ki mikor vigyáz rájuk, és így közösen nevelve elkerülhető egy csomó rossz dolog, ami a hagyományos családforma következménye.

mulanmocso 2010.01.10. 23:48:56

@parlagfűző: Gáborral megcsináljuk Zuglóban. Közel Péterékhez, Veráékhoz. Igen, szerintem is különösen a gyereknevelés lenne így biztonságosabb a gyerekek számára. Kár, hogy mi nem akarunk gyerekeket :)

mulanmocso 2010.01.10. 23:52:01

Ja, és igen, úgy tervezzük, hogy kijelölünk egy napot, amikor minden héten leülünk, s megbeszéljük az elmúlt heti együttélésünket. Igyekezni fogunk nem gyűjtögetni a sérelmeket, hanem tényleg mindent megbeszélni. Zugló mindkettőnknek tetszik, s ha eladjuk a lakásainkat, tudunk venni egy nagyobbacskát, ahol kényelmesen elférünk.

parlagfűző 2010.01.11. 00:30:09

Akkor ezek szerint ez meg is valósul, nagyon helyes! És Zugló tényleg jó környék.
Sok sikert hozzá!
süti beállítások módosítása